Känd från TV, typ. 6, 7.

I morgon är det dags för praktikbesök igen på rehab. boendet. Bella är därför nyduschad och ligger och snarkar och torkar i sängen. Klorna tar vi imorgon. Nu inte bara klipps Bellas klor, de filas efteråt också för att det inte ska vara några vassa kanter kvar. Bella gillar inte att klippa klorna. Inte alls. Men fila går bra. Märklig hund.

Vi har inte klickertränat sådär jättemycket sen senaste besöket då det varit mässa i mellan och Bella behövt lite vila mellan varven. Även om hon tycker det är kul. Eller framförallt för att hon tycker det är kul, snarare. Hon anstränger sig lite för mycket bara för att hon så gärna vill och så blir hon övertrött och man får säga åt henne att vila. Så vi har vilat.

Idag tog vi tag i klickern. Lite repetioner för att komma igång. Stänga lådan för det tycker hon är kul. Sen lärde jag Bella att välta en flaska på kommandot ”putt”. Då knuffar hon omkull den med nosen. Till vilken nytta? Bara den att jag vill lära henne något som hon tycker är kul. Och hon gillar att använda snoken och buffa och putta. Så nu välter hon flaskor för glatta livet! Kommer säkert på något användningsområde för det någon gång.

Utöver det så tränade vi på att kliva upp med frambenen på en låda och sen lägga hakan i knät. Hon når ju inte alltid, det lilla livet. Hon är ju så kort i rocken och rullstolar och stolar är gärna för höga. Det gjorde hon i vart fall utan problem på första försöket! Om än på sitt sätt. Såklart.

Lämna en kommentar

Under Bella, Bullterrier, Film, Klicker, Praktik, Terapihund, Träning

Lämna en kommentar